OCS2 Speakers

Open Connect Summit #2 – Antreprenoriat Autentic – Cine Sunt Speakerii (partea I)

.

Open Connect Summit #1 s-a terminat, trăiască Open Connect Summit#2!

Am primit un feed-back foarte încurajator după primul eveniment (îți mulțumim!), și asta ne-a făcut să ne dorim să-l facem pe următorul și mai grozav.

Așa că acum lucrăm cu drag și spor pentru OCS#2 – Antreprenoriat Autentic.

Am chemat pentru tine și mai mulți speakeri decât la primul summit, toți cu super experiență în antreprenoriat în cele mai diverse domenii. Așa că sunt șanse mari să primești răspunsuri la întrebările pe care le ai, indiferent de stadiul afacerii tale sau de domeniul în care activezi.

Știu că ești curios să afli cine sunt speakerii și cum vor contribui la OCS#2. Azi vei afla detalii despre cei șase vorbitori de dimineață.  Iar data viitoare ți-i prezint și pe cei care susțin sesiunea de după-amiază

Înainte să trec la asta, îți amintesc agenda zilei de joi, pe 18 Februarie, la Open Connect Summit#2.

Agenda Open Connect Summit #2

09:30 – 10:00 Registration

10:00 – 12:00 Prezentările speakerilor

12:00 – 13:00 Exercițiu de networking

13:00 – 14:00 Prânz cu catering in-house

14:00 – 15:00 Workshop Andy Szekely

15:00 – 16:00 Panel 1 – Lifestyle Business

16:00 – 17:00 Panel 2 – Early Investment

17:00 – 18:00 Networking și degustare de vin

Acum că știi reperele orare hai să intrăm în detalii.

Între 10:00 și 12:00 vor avea loc 6 prezentări a câte 10 minute urmate de 10 minute pentru întrebări.

Cei șase speakeri vor împărtăși din experiența lor axându-se pe 3 mari teme:

  •  provocările mentale și logistice întâmpinate de antreprenori
  • inspirație prin împărtășirea poveștilor autentice de antreprenoriat, lecții învățate prin experiența directă
  • idei concrete prin care poți să-ți crești afacerea

Cine Sunt Speakerii și Despre Ce Vorbesc la OCS#2

Cristian Lupșa – Decât o Revistă

Cristian_Lupsa

Cristian Lupşa (@cristianlupsa) n-a vrut să se facă doctor, deși părinții, neurochirurg și oncolog în Târgu Mureș, sperau să continue tradiția familiei. Cristi prefera să se afunde în fotoliu cu romane SF și să scrie povești de aventuri în care își distribuia colegii de clasă. A supraviețuit unei secții de mate-fizică scriind nopțile la ziarului școlii, pe care-l împăturea împreună cu mama. A dat la jurnalism pentru că era singura facultate care părea să aibă legătură cu scrisul (și care era oarecum indulgentă cu greșelile lui ocazionale de gramatică).

Din ultimii 12 ani, a petrecut aproape cinci în SUA, unde s-a îndrăgostit de puterea narațiunii și a poveștilor adevărate de a transforma oameni și comunități. În 2005 a absolvit un masterat la cea mai veche școală de jurnalism din lume, iar în 2013-2014 a fost bursier la Nieman Foundation for Journalism la Harvard, unde a continuat să caute răspunsuri la întrebări precum: ce înseamnă o poveste? Cum poate fi spusă mai bine în jurnalism? Cum se poate finanța spunerea lor? 

Ultima întrebare l-a ținut treaz multe nopți în cei cinci ani de când editează DoR (Decât o Revistă), un trimestrial de povești spuse cu grijă. Cu grijă la execuție, cu grijă la cum expui intimitatea altora, cu grijă ca materialul rezultat să ne ajute să aflăm mai multe despre cine suntem și să realizăm că nu suntem singuri.

Ana Maria Andronic – DLA Piper

Mary_AndronicAna Maria Andronic este avocat și conduce departamentul de Proprietate Intelectuală al biroului DLA Piper din București. Are licență de practică în București, România și New York, SUA.

Activitatea ei include tranzacții complexe și de rutină din sfera IT, și acoperă întregul ciclu de viață și toată aria de probleme cu care se confruntă operatorii și investitorii IT, cu accent pe investițiile de tip angel și fuziuni de capital, chestiuni ce țin de confidențilitatea datelor pe Internet, drepturi de autor și înregistrarea mărcilor și toate celelalte subiecte legate de corporații/achiziții și fuziuni. A fost selectată de Banca Mondială ca și consultant într-un studiu cuprinzător al întregului cadru legal românesc pe proprietate intelectuală, cu accent pe transferul de tehnologie și opțiuni de a crea hub-uri de tip spin-off pentru a încuraja investiții locale și internaționale în segmente de piață relevante.

Este fondatorul Venture Connect, un concept inovativ pentru piața românească de IT și tehnologie, care dorește să încurajeze contactul direct dintre investitorii potențiali și antreprenorii IT.

Florin Anghel – A.S.E.

Florin_Anghel

Lector la Academia de Studii Economice din București unde predă cursuri de Antreprenoriat, Managementul proiectelor și Simulări manageriale. A fost implicat în numeroase proiecte în domeniul antreprenoriatului și pregătirii antreprenorilor, ultimul său proiect este înființarea incubatorului de afaceri din Academia de Studii Economice din București – ASE StartUP.

Corneliu Ionescu – Wise Projects

Corneliu_Ionescu

Economist de meserie si trainer din pasiune, cu un talent aparte in a te insoti in parcurgerea pasilor de demitizare a unei afaceri si aducerea acesteia in concret, Corneliu Ionescu a instruit peste 1.500 de persoane (tineri si adulti) în aproape 100 de cursuri pe teme precum educatie financiară, antreprenoriat, antreprenoriat social, scriere de plan de afacere, managementul afacerilor. A acordat consultantă pentru înfiintarea si/sau dezvoltarea a peste 50 de afaceri, din domenii diverse (de la agricultură până la cafenele sau dezvoltare imobiliară).

“Viziune versus execuție sau Drumul pe care se pierde antreprenorul” este prezentarea pe care Corneliu o va susține la OCS#2. Atunci cand ne vine ideea de afacere suntem foarte incantati si stim foarte clar ce vrem sa facem, dar apoi in vartejul micromanagementului uitam viziunea si nu mai vedem padurea din cauza copacilor. Cum sa ramanem acorati in viziune in timp ce implementam cu succes afacerea vom descoperi impreuna.”

Roxana Olaru – CREADIV

Roxana_Olaru

De 5 ani o antreprenoare CREADIVă, Roxana își imparte timpul între agenția online pe care o coordonează, activități de voluntariat, evenimente, cărți, prieteni și sport. Iubește România și oportunitățile existente aici, învață în continuu și nu uită să zâmbească cel puțin o dată pe zi.

CREADIV, compania la care Roxana este co-fondator, este de 7 ani pe piață, dublându-și în fiecare an activitatea. Au avut până în acest moment peste 150 de clienți, atât din România cât și din afara țării, din foarte multe industrii şi domenii de activitate. CREADIVii se mândresc cu faptul că au clienți care au fost alături de ei de la început, din 2008, iar media de vârstă din compania lor este de 25 de ani. Roxana este exemplul viu că se poate începe o afacere profitabilă în România, fără nicio experiență anterioară și fără nicio investiție, pornind de la o pasiune.

Gabriela Udeanu – BUZZLE.RO

Gabriela_Udeanu

Gabriela este co-founder Buzzle.ro, singurul marketplace de cursuri online și offline din România.

A ales drumul antreprenoriatului după 10 ani de muncă în domenii precum: turism, publicitate, vânzări și marketing.

Este un drum anevoios, dar plăcut, despre care Gabriela va povesti în cadrul Open Connect Summit.

Buzzle.ro este prima ei experiență de Business, asa că cel puțin pentru cei care nu sunt încă antreprenori sau care sunt la început de drum, informațiile pe care le va împărtăși vor fi valoroase. De la ce înseamnă alocarea unui program full time neplătit până la atragerea de investitori și obținerea de finanțări private.

Aceștia sunt speakerii de dimineață. Vin din domenii atât de diferite și au expertiză și experiență atât de variate încât e imposibil să nu găsești valoare în prezentările lor. Plus că ai ocazia să le pui întrebări, așa că vino cu temele făcute.

Sesiunea de după prânz începe în forță cu un super workshop pe tema “Branding personal pentru antreprenori și experți” oferit de Andy Szekely.

Deși Andy nu mai are nevoie de nicio prezentare, revin cu mai multe detalii despre el și workshopul pe care îl va susține, cât și despre ceilalți speakeri din panelurile “Lifestyle Business” și “Early Investment” în articolul viitor.

Atât pentru azi.

La primul Open Connect Summit s-au dat rapid toate biletele încât am fost “sold-out”.

Așa că dacă vrei să ai ocazia să fii în preajma acestor oameni deosebiți, să le pui întrebări și să te conectezi cu oameni ca tine, care doresc să-și crească afacerile într-un mod etic și profitabil pe termen lung, grăbește-te și ia-ți bilet.

Particip la Open Connect Summit#2

Din ce în ce mai bine,

Raluca

Community Charmer

Connect Hub

P.S. Pentru bilete la Open Connect Summit #1- dă click aici.