OCS2 Speakers

Open Connect Summit #2 – Antreprenoriat Autentic – Cine Sunt Speakerii (Partea II)

“Nu înveți să mergi urmând niște reguli. Înveți prin practică, și căzând de foarte multe ori” – Richard Branson. 

Îmi place acest citat pentru că descrie perfect mentalitatea antreprenorului de succes: fiecare “eșec” sau “greșeală” este de fapt o experiență de învățare.

“Să fii anteprenor înseamnă să te arunci în piscină cu speranța că până la momentul în care cazi în ea o să fie și apă”

spune Dragoș Rouă, co-founder și manager Connect Hub, gazda și moderatorul OCS#2.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să ai succes pe calea antreprenoriatului, ai nevoie de o toleranță mare la risc și la incertitudine. 

Care crezi că sunt celelalte trăsături ale unui antreprenor de succes?

Pe 18 februarie, la OCS#2, 14 antreprenori români povestesc din experiențele lor directe, din lecțiile învățate din eșecurile dar și din sucesele lor, te învață cum stă treaba cu branding-ul personal într-un workshop de o oră, și îți răspund la întrebări pe parcursul celor două paneluri.

În articolul precedent ți-am prezentat structura evenimentului Open Connect Summit#2 – Antreprenoriat Autentic și ai aflat cine sunt speakerii din prima parte a zilei. 

Așa cum am promis, astăzi vei afla mai multe despre cei care susțin cea de-a doua parte. 

Îți amintesc programul zilei de 18 Februarie:

Agenda Open Connect Summit #2

09:30 – 10:00 Registration

10:00 – 12:00 Prezentările speakerilor

12:00 – 13:00 Exercițiu de networking

13:00 – 14:00 Prânz cu catering in-house

14:00 – 15:00 Workshop Andy Szekely

15:00 – 16:00 Panel 1 – LifeStyle Business

16:00 – 17:00 Panel 2 – Early Investments

17:00 – 18:00 Networking și degustare de vin

Cine Sunt Speakerii (Partea II)

Andy Szekely

Andy_Szekely

Andy Szekely inovează de 20 de ani în piaţa de training şi coaching din România ca antreprenor, autor şi speaker.
Metoda Andy Szekely, adaptată la nevoile societăţii româneşti, reprezintă alegerea a peste 65.000 de oameni activi în cele mai importante oraşe din ţară.

Misiunea este aceea de a creşte self-esteem-ul societăţii româneşti, oferind oamenilor instrumente de auto-evaluare şi auto-cunoaştere pentru a-şi dezvolta succesul.

Andy Szekely este specialist în Peak Performance, creator al brandurilor „Persuasion Elite”, „Speaker Elite”, „Bootcamp University”, „Mind Shaping”, „Performer”, „Dealing with skeptical people”, „Protect Yourself”, „Powerful business writing”, „Charisma enhancement”, autor al cărţilor „Decizii radicale”, „Comunică, Influenţează, Convinge”, „Manifestul Educaţiei”, „NLP-Calea succesului” (prima carte de Programare Neuro Lingvistică din România) fondator al grupului de firme AS Training & Coaching şi al Fundaţiei Alpha Leadership.

La Open Connect Summit #2 – Antreprenoriat Autentic, Andy susține un workshop de oră cu titlul “Branding personal pentru experți si antreprenori”.

Panelul “Lifestyle Business”

Din primul panel fac parte Peter Barta, Radu Velcea, Cristian Lupșa, Alex Hudițan. Să-i prezentăm pe fiecare.

Peter Barta

Peter_Barta

Péter Barta este consultant cu o vastă experienţă în management, în special în domeniul managementului de proiect, experienţă acumulată pe parcursul a doisprezece ani de activitate în sectorul profit şi cel non-profit.

Absolvent de Relații Economice Internaționale, cu un scurt periplu prin Facultatea de Istorie din cadrul UBB din Cluj. Și-a aprofundat studiile de management sau dezvoltare strategică la universități precum Massachusetts Institute of Technology, INSEAD sau, mai recent, Harvard Business School, care i-au deschis mult orizonturile.

În ultimii ani a fost implicat în dezvoltarea antreprenoriatului în România, fie prin lansarea unor programe de educație antreprenorială, fie prin proiecte de publishing (în zona de leadership cât și antreprenoriat) prin care a contribuit la lansarea unor colecții de cărți ale unor autori străini. 

A lansat programe de educație care au constituit modele pentru multe programe lansate în ultimii ani, a inițiat proiecte de care au beneficiat mulți antreprenori la început de drum. Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat fără ajutorul echipei cu care a lucrat și de care este foarte mândru. De asemenea, a realizat câteva investiții în proiecte ale unor antreprenori locali, iar momentan mentorează echipe de antreprenori sau acordă consultanță unor companii de top din România.

Radu Velcea

Radu_Velcea

Radu Velcea este directorul de creație care și-a transformat pasiunea pentru grafică și marketing într-o afacere.

S-a înconjurat de cei mai buni specialiști în domeniile lor și împreuna cu ei a dezvoltat un centru de training atipic.

Un centru de training ce crede, în primul rând, în puterea de a transmite informația de calitate într-un mod care să depășească așteptările.

Misiunea si abordarea Beeds Media Training Centre privind trainingul este de a ii inspira si a-i motiva pe toti participantii cursurilor lor sa descopere că pot, oferind informații și formând competente ce pot fi folosite imediat.

Cristian Lupșa

Cristian_Lupsa

Cristian Lupşa (@cristianlupsa) n-a vrut să se facă doctor, deși părinții, neurochirurg și oncolog în Târgu Mureș, sperau să continue tradiția familiei. Cristi prefera să se afunde în fotoliu cu romane SF și să scrie povești de aventuri în care își distribuia colegii de clasă. A supraviețuit unei secții de mate-fizică scriind nopțile la ziarului școlii, pe care-l împăturea împreună cu mama. A dat la jurnalism pentru că era singura facultate care părea să aibă legătură cu scrisul (și care era oarecum indulgentă cu greșelile lui ocazionale de gramatică).

Din ultimii 12 ani, a petrecut aproape cinci în SUA, unde s-a îndrăgostit de puterea narațiunii și a poveștilor adevărate de a transforma oameni și comunități. În 2005 a absolvit un masterat la cea mai veche școală de jurnalism din lume, iar în 2013-2014 a fost bursier la Nieman Foundation for Journalism la Harvard, unde a continuat să caute răspunsuri la întrebări precum: ce înseamnă o poveste? Cum poate fi spusă mai bine în jurnalism? Cum se poate finanța spunerea lor?

Ultima întrebare l-a ținut treaz multe nopți în cei cinci ani de când editează DoR (Decât o Revistă), un trimestrial de povești spuse cu grijă. Cu grijă la execuție, cu grijă la cum expui intimitatea altora, cu grijă ca materialul rezultat să ne ajute să aflăm mai multe despre cine suntem și să realizăm că nu suntem singuri.

Alex Hudițan

Alex_Huditan

Hudi (cum îi spun prietenii) și-a schimbat total viața și credințele personale despre bani în ultimii 3 ani, în care a trecut de la corporatist la a își administra business-ul de pe un șezlong dintr-o țară tropicală.

Antreprenor, marketer și investitor, Alex a încercat multe afaceri până a fondat-o pe cea perfectă pentru stilul de viață pe care și-l dorește.

Plecat în lume de peste 15 luni, Alex călătorește și lucrează din țări precum Thailanda, Columbia, Mexic sau Brazilia, fiind etern îndrăgostit de plajele superbe și de climatul cald. Își dorește să învețe încontinuu, să cunoască oameni extraordinari, să experimenteze și să crească pe toate planurile. 

Este posesorul unor convingeri care ar putea genera priviri lungi și sprâncene ridicate în multe cercuri. Pentru Alex este mult mai importantă calitatea vieții și modul în care își petrece timpul decât goana după bani. Alex va participa la panel via Skype.

Panelul “Early Investments”

Din al doilea panel al Open Connect Summit#2 fac parte Alexandru Lăpușan, Sergiu Neguț, Matei Dumitrescu și Bogdan Mugescu.

Alexandru Lăpușan

Alex_Lapusan

Alexandru Lăpușan este co-fondator și coordonează de peste 13 ani de firma de servicii de dezvoltare software Zitec.com, a fost implicat în mai multe proiecte non-profit dintre care cel mai cunoscut este Alpinet.org iar în ultimii 5 ani a investit și într-o serie de startup-uri cum ar fi Zipongo.com(SUA), cosQuare (Olanda) si HAC!BD (Romania).

La OpenConnect Summit Alex va fi prezent în panelul 2 – Early Investment, unde va vorbi atât din perspectiva investitorului cât și din perspectiva unui dezvoltator de software cu un portofoliu internațional de clienți în zona de start-up.

Sergiu Neguț

Sergiu_Negut

 Sergiu este business angel, Decan Asociat la Maastricht School of Management Romania iar numele său este legat de branduri ca FruFru, 2Parale și Mindit.

A fost Deputy CEO și parte din Consiliul Director al rețelei de sănătate Regina Maria timp de aproape 6 ani. Înainte a lucrat cu Amgen Inc în Austria și Elveția, unde a jucat un rol activ în extinderea companiei în țările Europei Centrale și de Est, câștigând astfel o experiență relevantă în domeniul pharma.

Activitățile sale anterioare includ rolul de Country Manager pentru o companie internațională în domeniul oțelului și conducerea propriei companii de consultanță în comerțul cu oțel. 

Are o experiență vastă în management în multiple arii (sănătate, pharma, mărfuri) precum și în dezvoltarea afacerilor, incluzând fuziuni, achiziții și start-up-uri. Este un speaker respectat în programe de leadership în resurse umane și conferințe de sănătate. Sergiu este mândru să fie absolvent al programului de MBA INSEAD și este Vicepreședinte al Alumni Association INSEAD în România.

Matei Dumitrescu

Matei_Dumitrescu

Cariera de antreprenor a lui Matei Dumitrescu s-a construit pe pasiune, cu investiții mici, dar viziune generoasă, o grămadă de colaborări si o mulțime de imaginație.

Matei este membru al asociației de investitori Techangels și coordonatorul pentru România al Investment Ready Academy din Viena. CEO al Graal Soft și membru al Asociației naționale a producătorilor de software ANIS, asociat la Trusted Translations și membru AFIT, co-fondator al Connect Hub, fost partener la Coșul de Legume etc. 

Matei provine din clasa de mijloc. El a pornit pe acest drum de tânăr, pe de o parte din nevoie, iar pe de alta, din dorința de a găsi soluții și din pasiunea de a identifica oportunități. A vândut din ușă în ușă, a organizat cursuri de karate și a înființat un studio de muzică, dar primul său hit a fost în domeniul IT și în traduceri.

Astăzi, la treizeci și cinci de ani, Matei oferă îndrumare și resurse pentru startupurile sănătoase și sustenabile, construite cu pasiune și conduse de inovație. El însuși se consideră un hibrid între un investitor, antreprenor și mentor.

Această viziune a condus la dezvoltarea a zeci de companii de-a lungul anilor. El este, de asemenea, invitat frecvent ca vorbitor la evenimente dedicate antreprenorialului, ca mentor pentru startupuri sau in juriul diverselor competiții de afaceri, atât în România cât și în străinătate.

Bogdan Mugescu

Bogdan_Mugescu

Bogdan Mugescu ocupa din iunie 2014 pozitia de Business Development Specialist la Bursa de Valori Bucuresti.

In perioada 2011-2014, Bogdan Mugescu a lucrat in mass-media, ca jurnalist economic la postul TV The Money Channel, unde a fost realizator al emisiunii „Meet the Markets”.

Perioada studiilor a petrecut-o in Bucuresti, unde a absolvit Facultatea de Administrarea Afacerilor (Universitatea din Bucuresti) si Facultatea de Stiinte Politice (Universitatea Bucuresti). A urmat apoi doua programe de Masterat in cadrul SNSPA, iar in 2010 si-a inceput cariera ca profesor de economie la Cambridge School of Bucharest. 

Este pasionat de economie, finante, business, antreprenoriat si public speaking.

Aceștia sunt speakerii de la Open Connect Summit#2 din sesiunea de după-amiază.

La o așa densitate de minți luminate pe metru pătrat, este nevoie de o gazdă și un moderator pe măsură:

Dragoș Rouă

Dragos_Roua

Creatorul Open Connect și Co-fondator Connect Hub, Dragoș este antreprenor de mai bine de 16 ani și un cunoscut blogger internațional în domeniul dezvoltării personale. 

Acum că îi cunoști pe toți cei care vorbesc la Open Connect Summit#2, poți să treci la pasul următor: ia-ți bilet și vino să petreci o zi alături de oameni care sunt deja acolo unde îți dorești să fii și tu!

Ca să fii sigur că mai prinzi loc ia-ți acum bilet!

Particip la Open Connect Summit #2

Ne revedem curând.

Din ce în ce mai bine,

Raluca

Community Charmer

Connect Hub

P.S. Pentru bilete la Open Connect Summit #2 – dă click aici.