Vertical Open Connect

În urmă cu aproape 5 ani, începeam într-un Starbucks un mic eveniment, pe care, din lipsă de altceva mai bun, l-am numit Open Connect. Evenimentul a funcționat fără întrerupere (în afară de sărbători legale, gen) timp de 4 sezoane și ceva. E mult, e puțin, habar nu am.

Ceva ce știu însă e că lumea se schimbă, nevoile oamenilor se schimbă și nimic nu rămâne la fel. Nici măcar Open Connect.

Cea mai importantă schimbare a acestui eveniment a fost mutarea din Starbucks în ecosistemul Connect Hub, o mutare petrecută acum doi ani. Întâlnirile noastre de joi dimineața au continuat la fel de firesc, dar a fost un semnal foarte clar că trecem din zona de “entreprenurship leisure” în zona de “community building”.

Există diferențe mari între cele două abordări. Una e să vii din când în când într-un Starbucks, unde scopul principal e să te relaxezi, și alta e să vii constant într-un hub, unde scopul principal e să faci treabă. O parte din audiența tradițională Open Connect a dispărut după mutarea în hub, dar în locul ei a apărut o alta, mai nișată, mai pragmatică, mai antreprenorială.

Cred sincer că misiunea mea e să servesc în continuare interesele celor care pun, în fiecare zi, la hub, câte o cărămidă la propriul vis, și să le mulțumesc celor care au folosit Open Connect ca un mod de relaxare și de networking fără așteptări. Cu alte cuvinte, eforturile mele se vor orienta către acest nou tip de audiență, pentru care rezultatele măsurabile sunt mai importante decât entertainment-ul săptămânal.

Din acest motiv anunț acum că întâlnirile de joia dimineața de la hub se suspendă in favoarea unui alt format de eveniment, pe care l-am numit Vertical Open Connect.

Ce E Vertical Open Connect Și De Ce?

Vertical Open Connect e un nou format de eveniment, bazat, așa cum spune și denumirea, pe o abordare nișată, specifică. În loc să avem câte un Open Connect pe sătpămână despre orice (și despre nimic) prefer să avem mai multe Open Connect-uri mai mici, fiecare cu domeniul său. Dacă doi oameni se întîlnesc și au beneficii măsurabile din asta, atunci VOP și-a făcut treaba.

Formatul evenimentului va imita formatul de început al OC, o scurtă prezentare de 5-10 minute, urmată de netowrking și discutții specifice. Fiecare VOP poate să evolueze în ce direcție îl va duce comunitatea creată de el.

  1. Unde se desfășoară? La Connect Hub, seara, în intervalul orar 19.00 – 21.00, într-una din cele 3 săli pe care le putem pune la disoziție (între 6 și 30 de locuri).
  2. Ce verticale sunt disponibile? În acest moment nu avem un număr exact, ele vor fi anunțate și trecute în calendarul evenimentelor Connect Hub, pe pagina de Facebook a Connect Hub și pe grupul de Facebook Open Connect .
  3. Cine are acces la envenimente? Atât rezidenții Connect Hub, cât și oameni din afara comunității. Accesul membrilor CH este gratuit, cei care vin din afara plătesc o taxă modică de 20 RON / ședință. Taxa poate fi modificată de fiecare grup în parte, în funcție de necesități.
  4. Cine propune verticalele? Rezidenții Connect Hub (atât membrii fizici, din coworking, cât și cei care au membership online).
  5. Cum? Printr-un email la contact@connecthub.ro.
  6. De când începe? De azi.